Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок чоловіку, який торік влаштував стрілянину, яка призвела до трагічних наслідків

24 березня 2021, 15:09

23 березня 2021 року судова колегія Ізюмського міськрайонного суду Харківської області ухвалила вирок в кримінальному провадженні жителю одного із сіл  Барвінківського району Харківської області за звинуваченням у вчиненні умисних особливо тяжких злочинів проти життя двох і більше осіб з хуліганських мотивів.

У червні 2020 року обвинувачуваний, прийшовши до схованки, де зберігав незаконно придбаний пістолет з бойовими патронами, почув голоси людей, які відпочивали на галявині в лісі, та пішов до них. Обвинувачений почав вимагати від незнайомих йому людей, щоб вони відвезли його до сусіднього села. Отримавши відмову, він почав залякувати оточуючих, здійснивши постріл з пістолету вгору. Відпочиваючі намагались припинити хуліганські дії обвинуваченого, але він почав прицільно стріляти. Внаслідок цього двоє чоловіків отримали тяжкі тілесні ушкодження, один з яких помер, іншому потерпілому через складні вогнепальні поранення ампутовано нижню кінцівку. 

За результатами повного та всебічного розгляду справи суд прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого.

Вироком суду чоловіка визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу  України - незаконне носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу, частиною 2 статті 15, пункту 1, пункту 7 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України - закінчений замах на умисне вбивство, тобто умисне противоправне заподіяння смерті двох або більше осіб з хуліганських мотивів, та призначено йому покарання у виді 15 років позбавлення волі.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Харківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області