Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чемеровецький суд Хмельницької області ухвалив вирок у справі крадіжки дизпалива із сільгосппідприємства

06 квітня 2021, 10:47

Чемеровецький районний суд Хмельницької області визнав винним 22-річного обвинуваченого у крадіжці, вчиненій повторно, з проникненням у сховище (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України) та покарав його трьома роками позбавлення волі, проте звільнив від відбування покарання з випробуванням на іспитовий строк – 1 рік.

Як встановив суд, 28 листопада 2020 року близько першої ночі у с. Цикова Чемеровецького району місцевий житель, скориставшись відсутністю власників, переліз через паркан на огороджену територію тракторної бригади приватного підприємства, де відчинив люк металевої цистерни й за допомогою гумового шлангу викрав 80 літрів дизельного пального. У ніч на 9 грудня молодий чоловік таким же способом викрав з цистерни підприємства 100 л дизпалива. Сума матеріальних збитків, заподіяних ПП, склала понад 3600 гривень.

Під час судового розгляду справи обвинувачений підтвердив, що в листопаді і грудні минулого року викрав з підприємства 180 л пального, яке потім реалізовував.

Крім визнання, його вина в скоєному підтверджується і сукупністю зібраних та досліджених у справі доказів.

Призначаючи покарання, суд врахував, що обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення, яке згідно зі ст.12 КК України, належить до категорії тяжких злочинів, однак вперше притягується кримінальної відповідальності, позитивно характеризується, на обліку у лікарів психіатра та нарколога не перебуває. Обставинами, що пом’якшують покарання, суд визнав щире каяття і визнання вини, таких, що обтяжують – не встановив.

«Враховуючи викладене, наведені пом’якшуючі обставини, суд вважає за можливе обрати покарання у виді позбавлення волі. Разом з тим, беручи до уваги особу обвинуваченого, суд вважає, що його виправлення можливе без ізоляції від суспільства, а тому у відповідності до ст. 75 КК України останнього слід звільнити від відбування покарання з випробуванням», – ідеться у вироку суду, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду