Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наразі здійснюються заходи для відновлення правосуддя на деокупованих територіях, і більшість суддів готові розпочати роботу – Голова ВС

15 квітня 2022, 17:33

15 квітня 2022 року в ефірі програми «Сьогодні. Зранку» на «Українському радіо» Голова Верховного Суду Всеволод Князєв розповів про здійснення правосуддя під час війни та подальшу долю судів, розташованих на територіях, що звільнені від окупантів.

«Приблизно 40 судів знаходиться на деокупованій території Київської, Чернігівської, Сумської областей. Це ті суди, правосуддя в яких було зупинено. Наразі здійснюються заходи для відновлення правосуддя в цих місцевостях. На жаль, не все так просто: кілька приміщень були повністю зруйновані і не підлягають відновленню», – зазначив Всеволод Князєв.

Відповідаючи на запитання ведучої про готовність суддів із судів, які зупинили діяльність, знову розглядати справи, Голова ВС сказав: «Більшість суддів готові відновлювати роботу та розпочати працювати».

При цьому для початку діяльності деяких судів потрібно вирішити багато фінансово-організаційних питань.

Всеволод Князєв зауважив, що з початком війни кількість звернень до суду значно зменшилася. «Сьогодні люди думають про звернення до суду менше, а більше – як врятувати сім’ю, знайти роботу», – наголосив Голова ВС.

Детальніше про те, як неповноважність Вищої ради правосуддя впливає на судову систему, що буде зі справами, матеріали яких були втрачені на окупованих територіях, а також про інші виклики для Феміди можна дізнатися із запису ефіру – https://bit.ly/3KLXrNj.