Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький апеляційний суд залишив у силі ухвалу про арешт майна ПрАТ «Тростянецький м’ясокомбінат»

17 вересня 2024, 15:47

Сьогодні, 17 вересня 2024 року, Вінницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу слідчого судді Теплицького районного суду  Вінницької області, згідно з якою накладено арешт на майно ПрАТ «Тростянецький м’ясокомбінат». Водночас не задовольнив апеляційну скаргу Національного банку України.  

На думку представника НБУ,  рішення суду першої інстанції підлягає скасуванню.

«Об’єктивних підстав вважати, що майно м’ясокомбінату, яке перебуває в іпотеці банку, є доказом або знаряддям злочину, немає», – зазначив працівник фінустанови.

Представник  підприємства натомість стверджував: рухоме і нерухоме майно м’ясокомбінату фігурує у кримінальному провадженні за ознаками шахрайства, вчиненому у великих розмірах. За його словами, майно виставлено на електронні торги за ціною, заниженою на понад 93 мільйони гривень. Заявлена ж його вартість станом на січень цього року становить майже шість із половиною мільярдів. Це, зокрема, комплекс будівель, земельні ділянки, 61 транспортний засіб, обладнання.

«Майно підприємства є безпосереднім обʼєктом кримінального правопорушення, щодо якого здійснюється досудове розслідування, а відтак застосування заходу забезпечення кримінального провадження у виді арешту майна цілком відповідає меті такого провадження та має бути застосоване з метою недопущення протиправного відчуження», – мотивував свою ухвалу Вінницький апеляційний суд, залишаючи у силі рішення місцевого суду.

Вінницький апеляційний суд