Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Члени ВККСУ виступили доповідачами на семінарі-практикумі з дизайну модельного навчального курсу «Професійна відповідальність правника»

19 березня 2018, 14:00

Суддя має докладати всіх зусиль до того, щоб, на думку розсудливої, законослухняної та поінформованої людини, його поведінка була бездоганною. Суддя має співрозміряти свою поведінку за межами процесу, враховуючи цю норму», – процитувала Кодекс суддівської етики в.о. заступника Голови Комісії, член палати з питань добору і публічної служби суддів, співавтор документа Валентина Устименко під час виступу на ІІ семінарі-практикумі з дизайну модельного навчального курсу «Професійна відповідальність правника», який відбувся 16 березня 2018 року.

Метою семінару-практикуму, організованого Програмою USAID «Нове правосуддя», стало обговорення проекту програми інноваційного навчального курсу «Професійна відповідальність правника», презентація аналізу ключових аспектів дисциплінарної практики щодо представників правничої професії, зокрема судді, адвоката, прокурора, нотаріуса, а також напрацювання плану дій щодо подальшого наповнення курсу та впровадження його у навчальні програми.

У заході взяли участь представники Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, Нотаріальної палати України, Міністерства юстиції України та юридичних навчальних закладів.

Представники правової спільноти ознайомили розробників курсу з етичною складовою діяльності судді, адвоката, прокурора, нотаріуса, практичними та теоретичними аспектами дисциплінарної відповідальності юриста. «Якщо суддя і в побуті, і на роботі поводить себе доброчесно, довіра до суду буде зростати», – наголосив у своїй доповіді член палати з питань добору і публічної служби суддів Комісії Сергій Прилипко.

Члени ВККСУ виступили доповідачами на семінарі-практикумі з дизайну модельного навчального курсу «Професійна відповідальність правника»

За повідомленням прес-служби ВККСУ