Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд справи щодо вибуху на АЗС «БРСМ-Нафта» в Переяслав-Хмельницькому районі відкладено на 27 березня 2018 року

19 березня 2018, 15:38

В провадженні Бориспільського міськрайонного суду Київської області перебуває обвинувальний акт відносно особи Г,  особи Б,  особи Ш щодо вчинення ними кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 367 КК України. Вказаний обвинувальний акт затверджений прокурором.

Особа Б та особа Ш обвинувачуються у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. Також вони обвинувачуються у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України щодо порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки,які виразились у спричиненні тілесних ушкоджень.

Особа Г обвинувачується у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. Також обвинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 275 КК України, а саме: порушення під час будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов’язана дотримувати таких правил, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки, які виразились у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень.інтересам окремих громадян, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого своїх служб тілесних ушкоджень

16.03.2018 р. в судове засідання з’явились: прокурори, обвинувачені, захисники, потерпіли та представник цивільного відповідача.

В судовому засіданні винесено ухвалу про залишення без розгляду заявленого цивільного позову потерпілого та ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».

Також, судом задоволено клопотання прокурора про доручення до матеріалів кримінального провадження письмових доказів та про надання часу для розкриття матеріалів справи.

В судовому оголошено перерву до 10 год. 00 хв. 27.03.2018 р. для надання стороні обвинувачення часу для розкриття матеріалів справи та надання суду відомості про те, що всі захисники ознайомлені з даними матеріалами.

До набрання вироком законної сили особа вважається невинуватою у скоєнні злочину.

Оскільки розгляд даного кримінального провадження становить значний суспільний інтерес, просимо представників засобів масової інформації завчасно повідомляти прес-службу суду про бажання взяти участь у судовому засіданні за тел. (04595) 6-76-41, контактні особи – Поліщук Катерина та Онішко Ірина.

Звертаємо увагу, що присутність представників засобів масової інформації під час розгляду справи можлива без попередньої акредитації.

У випадку проведення в залі судових засідань фото- і кінозйомки, теле-, відео-, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо/телебаченню, пропонуємо заздалегідь подати клопотання.

За повідомленням прес-служби суду