Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув меру Сум апеляційну скаргу, якою посадовець оскаржував зупинення розгляду справи про його адмінправопорушення

19 березня 2018, 15:58

Сьогодні, 19 березня, Апеляційний суд Сумської області повернув Олександру Лисенку його апеляційну скаргу на постанову Зарічного районного суду м. Суми, якою було зупинено строк розгляду справи про його адміністративні корупційні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 172-7, ч. 2 ст. 172-7 КУпАП.

Суд першої інстанції зупинив строк розгляду справи у зв’язку із хворобою та перебуванням на стаціонарному лікуванні особи, відносно якої складено адміністративні протоколи. Не погодившись з таким рішенням, Сумський міський голова подав апеляційну скаргу, в якій просив постанову суду скасувати.

Вивчивши матеріали справи про адміністративні правопорушення, суд апеляційної інстанції постановив повернути апелянту його апеляційну скаргу, оскільки вона подана на постанову місцевого суду, яка не підлягає апеляційному перегляду. Суд зазначив, що статтею 284 КУпАП визначені види постанов, які виносить орган (посадова особа) по справі про адміністративне правопорушення, а саме: про накладання адміністративного стягнення, про застосування заходів впливу, передбачених статтею 24-1 КУпАП, про закриття справи. Апелянт в свою чергу оскаржує постанову судді про зупинення строку розгляду справи, яка не наведена у переліку ст. 284 КУпАП, не ухвалена по суті розгляду справи та не визначає винуватість або невинуватість особи, а отже винесена, як проміжна, яка регулює хід розгляду справи.

 

За повідомленням прес-служби суду