Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Херсоні відбулось відкрите громадське обговорення щодо перебігу судової реформи

19 березня 2018, 16:02

16 березня 2018 року в Херсонському кризовому медіа-центрі, в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» за виконанням ВГО «Комітету виборців України» відбулось відкрите громадське обговорення щодо перебігу судової реформи. На даному заході була присутня прес-секретар Херсонського міського суду.

Дане обговорення проводилось з метою підвищення обізнаності громадськості щодо стану та ходу судової реформи на місцевому та національному рівнях.  

На початку обговорення модератор заходу Галина Бахматова охарактеризувала складові судової реформи та окреслила  основні проблемні сфери судової реформи: прозорість-корупція-фінансування-контроль.

Керівником Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень Олександром Мошнягул було презентовано результати фокус-групового дослідження про поінформованість громадян щодо судової реформи, за яким рівень довіри громадян, які вже контактували з судами до місцевих загальних судів складає 51,5%, рівень недовіри – 37,5%.

Опитування стосувалось питань: прозорості судової влади, поінформованості про боротьбу з корупцією в судах, про фінансове забезпечення суду та про контроль над суддями.

За результатами звітів фокус-груп, активні члени громадськості найбільш обізнані, та вважають  найважливішою темою - прозорість судової системи. Також лідери громадської думки вважають однією з найбільших проблем судової влади – корупцію.

У ході обговорення присутні мали змогу висловити свою позицію та задати питання суддям з питань реалізації аспектів судової реформи на практиці.

За результатами обговорення питань імплементації судової реформи були зроблені висновки про необхідність подолання правової необізнаності громадян та необхідності проведення інформаційно-просвітницької кампанії з важливої теми судової реформи.

За повідомленням прес-служби суду