Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Брусилівському районному суді Житомирської області проведено "День відкритих дверей" 

24 травня 2018, 14:53

Правова освіта є надзвичайно важливою для виховання у молодого покоління українців поваги до закону і прав людини.

Брусилівський  районний суд Житомирської області не може залишатися осторонь цього процесу та завжди відкритий до співпраці, тому відкрив свої двері для школярів в рамках проведення заходу «День відкритих дверей».

Так, 23 травня 2018 року до нашого суду завітали учні 9 -10 класів Брусилівської гімназії ім. Г. О. Готовчиця.

Ознайомчу екскурсію приміщенням суду провели керівник апарату суду Леся Олександрівна Вознюк та її заступник Наталія Василівна Мельник.

 

 

 

Заступник керівника апарату Мельник Н.В., на яку також покладено обов’язки прес-секретаря суду, наголосила на відкритості суду для громадськості та ЗМІ, відкритості судового процесу, а також  на підвищенні довіри до судової влади, яка у своїй діяльності керується виключно законами та Конституцією України та є незалежною.

 

 

 

 

Про особливості роботи судді -  учням розповіла суддя-спікер Лівочка Людмила Іванівна, яка також є суддею, яка спеціалізується на розгляді справ щодо неповнолітніх, зупинившись на питаннях, що особливо цікавили учнів –  на відповідальність за скоєння адміністративного правопорушення за керування транспортним засобом без документів, покарання для неповнолітніх у кримінальних справах тощо…

 

Керівник аппарату суду  розповіла гостям про історію створення Брусилівського районного суду Житомирської області, окреслила коло справ, які розглядаються в суді, ознайомила з основними посадовими обов’язками працівників суду.

 

 

Також, заступником керівника апарату Мельник Н.В. було проведено пізнавальну вікторину під назвою « Інтелектуальний штурм», під час якої учні відповідали на  запитання.

 

На закінчення учням було запропоновано поділитися враженнями від особистого знайомства з роботою суду. Всі гості залишилися задоволеними отриманою інформацією та наголосили на тому, що раніше їх враження про суд формувалося найчастіше за повідомленнями ЗМІ, а після особистого відвідування суду вони змінили свою думку на краще.

 

За повідомленням прес-служби суду