Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кіровоградський окружний адміністративний суд відкрив свої двері для учнів 

24 травня 2018, 15:06

     Кіровоградський окружний адміністративний суд 24 травня 2018 року відкрив свої двері для учнів 9-а класу НВК «Кіровоградський колегіум» м. Кропивницький.

     Основною метою вказаного заходу було підвищення загального рівня правової культури учнів, формування у них поваги до права, підвищення рівня обізнаності зі специфікою, особливостями і змістом діяльності судових органів, а також побудови діалогу між судовою владою та суспільством.

     Після короткого ознайомлення з принципами та правовими засадами діяльності Кіровоградського окружного адміністративного суду, заступник керівника апарату суду Сергій Георгійович Глобенко провів з учасниками екскурсію приміщенням суду.

     Ознайомлення з роботою суду було розпочато з канцелярії суду, де школярі дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядку роботи з ними в програмі «Діловодство спеціалізованого суду».

     В канцелярії суду присутні дізналися, що вибір судді для розгляду тієї чи іншої справи зовсім не залежить від бажання осіб (позивачів, відповідачів, адвокатів, прокурорів, працівників суду, тощо) і здійснюється виключно в автоматизований спосіб (без участі посадових осіб) який базується на використанні математичних правил випадковості та ймовірності.

    Також школярі оглянули будівлю суду та кабінети, де працюють помічники суддів та секретарі судових засідань та безпосередньо поспостерігати за робочим процесом працівників суду.

     Під час екскурсії школярі отримали можливість побувати в залі судових засідань, де їм було продемонстровано можливість проведення судових засідань з використанням сучасних технологій дистанційних судових засідань в режимі відеоконференцій.

     Після чого, у залі судових засідань суду відбулася змістовна та пізнавальна зустріч з головою суду – Костянтином Миколайовичем Притулою та заступником голови суду – Любов Іванівною Хилько.

     Наприкінці зустрічі школярі ставили цікаві та змістовні питання, тому вийшов приємний і пізнавальний діалог.

     На завершення візиту гості висловили щирі слова вдячності за зустріч, в процесі якої вони дізнались не тільки про те, як функціонує суд, а й іншу цікаву інформацію.

     Кіровоградський окружний адміністративний суд завжди відкритий і радий співпрацювати з молоддю!

 

 

За повідомленням прес-служби суду