Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом позбавлено батьківських прав жінку, яка свідомо ухилялась від виконання обов’язків стосовно власних дітей 

24 травня 2018, 15:32

Сьогодні суддею Кілійського районного суду Одеської області  – Балан Миколою Вікторовичем  розглянуто цивільну справу та ухвалено рішення про позбавлення батьківських прав громадянку М., відносно її  2-х неповнолітніх дітей, яких вона покинула - хлопчика двоюрідній тітці, а дівчинку бабусі. Батько дівчинки утримується під вартою за скоені злочини , а стосовно хлопчика  мати має статус  одинокої матері.

В листопаді 2017 року  до суду звернулись громадянки  на утриманні в яких горе мати залишила дітей.   Вже два роки  тітка та бабуся  піклуються та утримують дітей.

 Мати ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків, здоров’ям дітей не цікавиться, не відвідує їх, не займається вихованням, жодної матеріальної допомоги на їх утримання не надає. Навіть пособія які вона отримала як допомогу для дітей, витратила на свій розсуд.

На розгляд справи відповідачка з’явилась та добровільно відмовилась від дітей , просила позбавити її батьківських прав. На своє виправдення пояснила, що дуже зайнята та не має часу щоб опікуватись дітьми. Висловила, що може колись зможе приділити дітям увагу, але зараз в неї дуже багато справ.

Представник Служби у справах дітей районної Державної Адміністрації Кілійського району  проти позовних вимог не заперечувала, надала висновок.

 

За повідомленням прес-служби суду