Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У День відкритих дверей ОААС зустрічав курсантів морського училища

24 травня 2018, 17:28

Сьогодні в Одеському апеляційному адміністративному суді відбувся День відкритих дверей. Суд зустрічав майбутніх моряків - курсантів Училища № 3 НУ "ОЮА". В сучасних умовах, створюючи діалог між судовою владою і суспільством, наша установа бере активну участь у світоглядному формуванні особистостей. Саме ці наймолодші спеціалісти морського профілю невдовзі приймуть глобальні виклики щодо підвищення іміджу України як морської держави та конкурентоспроможності портової галузі Південного регіону.

Зустрічав гостей заступник голови суду, суддя-спікер Олександр Джабурія. Відкриваючи захід, він зазначив: " Сьогодні ми проводимо День відкритих дверей у дещо незвичному форматі для суду. Ми ознайомимо Вас з організацією роботи апеляційного адміністративного суду, проведемо екскурсію будівлею суду, оглянемо зали судових засідань. Але, я маю надію, що наша з Вами зустріч стане одним з камінців підґрунтя становлення і подальшої соціалізації Вас як збалансованих особистостей, знаючих свої обов`язки, здатних нести відповідальність за свої дії і розуміючих, що права однієї людини закінчуються там, де починаються права іншої. І саме це є мірою свободи кожного".

"На сучасному етапі розвитку суспільства надважливим є пріоритет загальнолюдських цінностей. Адже те, з чим ми зустрічаємось у повсякденному житті (нетерпимість, нечесність,жорстокість, наркоманія, злочинність), викликає особливу тривогу. На жаль, причиною цього є багато в чому втрата молодими людьми віри у традиційні для нас соціальні та моральні цінності, яким окрема особистість нині не в змозі відшукати гідну заміну. А саме втрата цінностей, як і нездатність зробити самостійний вибір, веде до того, що людина без орієнтирів, мети та надії в житті нерідко "перетворюється на чудовисько", як писав один з класиків".

"Думаю, що розв`язання проблеми стане можливим тільки тоді, коли в суспільному житті буде реалізована ідея пріоритету особистості перед суспільством. Лише тоді такі цінності, як чесність, мужність, гуманність, нарешті головна - людина як вимір усіх речей, зможуть стати справжнім регулятором відносин у суспільстві", - сказав Олександр Джабурія.

Крім іншого, в ході зустрічі говорили про нову систему судоустрою України, основні положення Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974р. (SOLAS).

Захід організовано начальником відділу забезпечення діяльності керівництва суду Наталією Нечипоренко спільно з майстром виробничого навчання Училища № 3 НУ "ОЮА" Валерієм Міхайліним.

   

   

   

   

   

   

    

  

За повідомленням прес-служби суду