Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ООАС розглядає справу щодо стягнення штрафу за нанесення шкоди Прибутковому будинку Лібмана

17 липня 2018, 11:46

   16 липня 2018 року в Одеському окружному адміністративному суді відбулося перше судове засідання за правилами спрощеного позовного провадження  у справі  815/2974/18 за позовом Одеської обласної державної адміністрації до КП “ЖКС “Порто-Франківський”, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог,  на стороні позивача – Управління культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації про стягнення фінансових санкцій з КП “ЖКС “Порто-Франківський” у загальній сумі 340 000,00 грн.

   Одеська обласна державна адміністрація звернулася до Одеського окружного адміністративного суду, аргументуючи свій позов тим, що 27 квітня 2018 року головою Одеської обласної державної адміністрації було видано постанову №01-1 про накладення фінансових санкцій за порушення законодавства України у сфері охорони культурної спадщини на КП ЖКС «Порто-Франківський», зокрема щодо будівлі, яка знаходиться за адресою: м. Одеса, Приморський район, вул. Преображенська, 23 ріг вул. Садової (Прибутковий будинок Лібмана)  за проведення незаконних робіт, що можуть завдати або завдали шкоди пам’ятці – у розмірі 170 000 грн., а також за недодержання вимог щодо захисту, збереження, утримання пам’ятки - у розмірі 170 000 грн.

   Як зазначає позивач, інформація щодо сплати зазначених фінансових санкцій в Одеській обласній державній адміністрації відсутня.

   На початку судового засідання представник відповідача подав заперечення щодо розгляду справи в порядку спрощеного провадження. Суд, розглянувши заперечення,  прийняв ухвалу про перехід зі стадії спрощеного провадження до загального позовного провадження.

   У зв’язку з необхідністю ознайомлення позивача з відзивом на позовну заяву, поданим до суду представником відповідача,  у судовому засіданні оголошено перерву до 11 год. 00 хв. 13 серпня 2018 року.

 

За повідомленням прес-служби суду