Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Сумської області залишив під арештом земельні ділянки голови сільської ради

17 липня 2018, 17:02

Очільницю Суходільської сільської ради Глухівського району підозрюють у привласненні та розтраті бюджетних коштів, службовому підробленні документів та грубому порушенні законодавства про працю.

Колегія суддів кримінальної палати Апеляційного суду Сумської області переглянула ухвалу слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми, якою було задоволено клопотання слідчого про накладення арешту на земельні ділянки посадовця загальною площею майже 7 гектарів та вартістю більше 200 тисяч гривень. Звертаючись до суду першої інстанції, орган досудового розслідування зазначав, що наразі ведеться кримінальне провадження за фактом розтрати особою бюджетних коштів, шляхом зловживання службовим становищем. Протягом квітня 2015 – січня 2017 року сільський голова заволоділа 165 000 гривень. Крім того, їй інкримінують видачу завідомо неправдивих офіційних документів сільської ради та грубе порушення законодавства про працю відносно вагітної жінки та одинокої матері, яка виховує дитину віком до 14 років.

Сторона захисту, не погодившись із таким рішенням місцевого суду подала апеляційну скаргу, в якій просила його скасувати та зняти арешт із земельних ділянок. Розглянувши  матеріали справи, колегія суддів відмовила стороні захисту у задоволенні її апеляційних вимог, оскільки наразі прокурором у кримінальному провадженні в інтересах держави заявлено цивільний позов до особи на суму 165 000 гривень. У разі доведеності її вини у вчиненні вказаних злочинів, арештована земельна ділянка забезпечить цивільний позов прокурора та відшкодування завданих збитків, спричинених злочинними діями.

 

За повідомленням прес-служби суду