Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив під вартою сумчанина, який підірвав гранату в нічному клубі «Луна»

17 липня 2018, 17:51

10 червня 2018 року близько 06 години ранку молодий чоловік зайшов до розважального закладу. У холі нічного клубу він зірвав запобіжне кільце з гранати та кинув її у натовп людей. Опісля намагався втекти, проте був затриманий працівниками поліції. Внаслідок вибуху тілесні ушкодження отримали 8 осіб.

Судом першої інстанції чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Проте, таке рішення не влаштувало сторону захисту. З метою оскарження ухвали Зарічного районного суду м. Суми, до Апеляційного суду Сумської області було подано апеляційну скаргу, в якій ставилося питання про обрання більш м’якого запобіжного заходу, а саме домашнього арешту.

Розглянувши матеріали кримінального провадження, апеляційний суд Сумської області відмовив адвокату підозрюваного змінити запобіжний захід, оскільки особа підозрюється у вчиненні ряду тяжких кримінальних правопорушень, а саме: закінчений замах на вбивство двох або більше осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб та з хуліганських мотивів (ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 5, 7 ч. 2 ст. 115 КК України); хуліганство із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 КК України); опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 342 КК України); незаконне поводження з бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України). З огляду на тяжкість вчинених злочинів і на те, що особі загрожує значний термін ув’язнення, існують загрози, що вона переховуватиметься від органу досудового розслідування,суду та перешкоджатиме веденню слідства.

 

За повідомленням прес-служби суду