Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Дніпропетровського апеляційного господарського суду взяли участь у Міжнародному колоквіумі «Юридична методика для суддів»  

18 вересня 2018, 18:44

З 10 по 14 вересня 2018 року судді Дніпропетровського апеляційного господарського суду Людмила Білецька, Тетяна Верхогляд, Ірина Кузнецова та помічник судді Дмитро Кушнір взяли участь у Міжнародному колоквіумі на тему: «Юридична методика для суддів», що відбувся у місті Вісмар  (Німеччина), організований на базі Університету прикладних наук міста Вісмар: технології, бізнесу та  дизайну.

До участі у заході були запрошені судді, адвокати, арбітражні керуючі з України та Німеччини, експерти конкурсного права Німеччини та Євросоюзу.

Колоквіум був проведений з метою спільної розробки нового змісту та нових форм судової практики за допомогою практичного вирішення казусів на конкретних прикладах.

У ході обговорення учасники ознайомилися з юридичною методикою, дослідили її розвиток в Німеччині та Європі на конкретних прикладах, ознайомилися з процесом тлумачення норм, юридичною аргументацією на основі судових рішень, застосуванням норм матеріального права.

         

Під час заходу були висвітлені питання вирішення казусів з спірними фактичними обставинами та досліджені фактичні обставини справ,  які будуть покладені в основу рішень суду, німецька методика правозастосування.

Також, учасники обговорили питання цивільного, господарського, адміністративного та кримінального процесуального права з участю досвідчених лекторів-спеціалістів у галузі німецького права.

В рамках колоквіуму 12 вересня 2018 року пройшов Міжнародний форум на тему: «Реформування процедур банкрутства в  Україні з урахуванням європейського досвіду», який був організований  Громадською організацією «Всеукраїнська організація арбітражних керуючих» спільно з «Остінінсітут Вісмар»,  Німецько-українським об’єднанням юристів, Адвокатським об’єднанням “Колегія адвокатів України ” на базі Університету  прикладних наук міста Вісмар: технології, бізнесу та  дизайну. Форум пройшов у приміщенні ратуші м. Вісмара.

На форумі обговорювалися питання підвищення рівня захищеності прав кредиторів у процедурах банкрутства, розвиток та становлення інституту саморегулювання арбітражних керуючих в Україні, правове регулювання взаємовідносин по відновленню платоспроможності фізичних осіб в Україні, аналіз та удосконалення проекту Кодексу процедур банкрутства України через призму європейського досвіду конкурсного законодавства, судової практики та права.

За результатами форуму складено висновки, тези, рекомендації та пропозиції, які будуть направлені у відповідні комітети Верховної Ради України та Міжнародній конференції з банкрутства, що проводиться  на базі  Міністерства юстиції України 19.09.2018 р. у м. Києві.

                                                

Всі учасники за результатами навчання отримали міжнародні сертифікати.

                                                                                  

За повідомленням прес-служби суду