Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

10 200 грн. штрафу сплатить правопорушник, що керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння  

19 вересня 2018, 08:21

Ленінський районний суд м. Миколаєва розглянув справу про адміністративне правопорушення за ст. 130 ч. 1 КУпАП (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції) стосовно громадянина З., 1988 року народження, мешканця міста Миколаєва. 

Відповідно до постанови суду водій З. 17.06.2018 о 02:55 год. в м. Миколаїв на вул. Декабристів, 32 керував т/з Міцубісі з явними ознаками алкогольного сп'яніння: запах алкоголю з порожнини рота, порушення мови, порушення координації рухів. Згідно виявлених ознак в присутності двох свідків водію було запропоновано в законному порядку пройти медичний огляд на стан алкогольного сп'яніння  на місці за допомогою приладу "Драгер", на що він відмовився. Також З. було запропоновано пройти освідування в спец. медичному закладі, на що він також відмовився в присутності двох свідків. Своїми діями З. порушив вимоги п.2.5 ПДР України.

Дії водія кваліфіковано як правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Правопорушник в судовому засіданні факти, викладені в протоколі не визнав та пояснив, що його було зупинено співробітниками поліції. Продути алкотестер на місці зупинки він відмовився, тому проїхав з поліцією до ОНД. Там, погодився на відібрання у нього біологічних зразків, проте тільки у присутності адвоката. Не дочекавшись адвоката, співробітники поліції склали протокол про адміністративне правопорушення. 

За результатами розгляду справи, суд притягнув водія до відповідальності, позбавивши його водійських прав на 1 рік та стягнувши з правопорушника штраф у розмірі 10 200 гривень.

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала законної сили. 

 

За повідомленням прес-служби суду