Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апробація нових курсів для майбутніх господарників  

19 вересня 2018, 09:16

18-19 вересня 2018 року в місті Києві в рамках підготовки суддів місцевих господарських судів  апробуються тренінги “Особливості розгляду справ про укладення, зміну, розірвання договорів, визнання правочинів (господарських договорів) недійсними та застосування міжнародних угод при вирішені господарських спорів” і “Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування”.

З метою можливості подальшого вдосконалення курсів уже на початку апробації начальник відділу підготовки викладачів (тренерів)-радник Ольга Шаповалова акцентувала увагу суддів на необхідності практичного оцінювання матеріалів курсів і висловлення в анкетах зворотного зв’язку коментарів і побажань щодо змістовного наповнення, зрозумілості та корисності курсів.

Обидва курси проводилися в інтерактивній формі. Судді-тренери Борис Грек, Олеся Дупляк, та Олександр Крижний в ході обговорення основних тем курсу “Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування” звернули особливу увагу учасників на правові позиції Верховного Суду, зокрема щодо виплати страхового відшкодування, розумінні ролі судді для суб’єктів страхових відносин і можливості належним чином захистити права у сфері страхування.

Практичні завдання викликали жваві обговорення в малих групах  актуальних  питань, стимулювали суддів згадати теоретичні аспекти предмету договору, істотних умов тощо. Судді - учасники апробації високо оцінили роботу розробників курсу “Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування”  та виявили бажання отримати його матеріали.

Програмою тренінгу “Особливості розгляду справ про укладення, зміну, розірвання договорів, визнання правочинів (господарських договорів) недійсними та застосування міжнародних угод при вирішені господарських спорів” передбачено багато завдань для практичного застосування слухачами знань щодо вирішення модельних справ, питання для експрес опитування з наступним обговоренням. Судді обговорювали окремі питанння щодо розгляду спорів, що виникають у процесі укладення господарських договорів і спорів, пов’язаних зі зміною, розірванням договорів, вирішували завдання в малих групах, слухали коментарі викладачів, дискутували, обмінювалися думками та задавали питання, пов’язані з особливостями розгляду цих спорів.

У програмі другого дня апробації заплановано важливі питання для обговорення щодо особливостей розгляду спорів про визнання недійсними правочинів та застосування міжнародних угод при вирішенні господарських спорів.

Викладачі (тренери) та судді-учасники апробації задоволені високою фаховою дискусією з актуальних питань, які винесені для обговорення майбутнім суддям.

За повідомленням прес-служби НШСУ