Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя повідомив про втручання в його діяльність з боку співробітника Адміністрації Президента України

19 вересня 2018, 09:20

За словами судді, громадянин давав вказівки щодо рішення у кримінальній справі, представившись співробітником Адміністрації Президента України

 

Як повідомляє суддя Вінницького міського суду Вінницької області Іванченко Ярослав Миколайович, на його розгляд надійшла справа за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених частиною третьою статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), частиною третьою статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

12 вересня 2018 року, коли було призначено підготовче судове засідання, у перерві між слуханнями до нього зайшов невідомий громадянин, який пред’явив посвідчення співробітника Адміністрації Президента України.

Вказана особа поклала на робочий стіл судді аркуш, на якому було надруковано дані вказаної кримінальної справи, призначеної до розгляду,  та прізвище судді.

Суддя Іванченко Я.М. повідомив відвідувачу, що справа дійсно перебуває у його провадженні, на запитання судді, з якого приводу він прийшов, громадянин повідомив, що «в Адміністрації Президента знають про вказану справу, там все погоджено, а обвинуваченим у вказаній справі слід призначити найсуворіше покарання».

  Іванченко Я.М. зазначив, що громадянин залишив приміщення після його прохання, висловлюючи погрози на адресу судді.

Зазначені події були зафіксовані камерою відеоспостереження охорони суду.

У зв’язку з наведеним суддя Іванченко Я.М. вважає за необхідне звернутися до ВРП та ГПУ за фактом втручання в його професійну діяльність.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне  рішення.

 

Прес-центр судової влади України