Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченого у відкритому викрадені чужого майна (грабежі) засуджено до 5 років позбавлення волі  

19 вересня 2018, 10:59

Ленінський районний суд м. Миколаєва оголосив вирок обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 186 ч.2 КК України (тобто у відкритому викраденні чужого майна (грабежі), вчиненому повторно, із застосуванням насильства, що не є небезпечним для життя і здоров'я потерпілого).

 

Згідно  з вироком суду, обвинувачений Н., 18 липня 2017 року близько 23.30 год. знаходився біля будинку № 46-А по пр. Миру в м. Миколаєві.

Там, діючи повторно, із застосуванням насильства, яке не є небезпечним, для життя і здоров’я, наніс два удари кулаком в область голови потерпілого Г. та викрав належний йому мобільний телефон Samsung Galaxi mini 2 GT 6500. Вартість телефона 600 грн.

 

В судовому засіданні обвинувачений визнав себе винним і, не оспорюючи обставин пред’явленого обвинувачення, відмовився давати покази, зазначивши лише, що у вчиненому кається.

 

При призначенні покарання, суд врахував, що обвинуваченим вчинено тяжкий злочин, врахував особу обвинуваченого, який раніше неодноразово судимий, перебуває на обліку, як наркозалежна особа, негативно характеризується. Крім того, судом враховано і обставину, що пом'якшує покарання,  відсутність обставин, що обтяжують покарання. З метою виправлення обвинуваченого і запобігання вчиненню ним нових злочинів, суд вважав необхідним призначити покарання у вигляді позбавлення волі.

 

Обвинуваченому призначено покарання у вигляді  5 років позбавлення волі.

 

Вирок суду відправлено до Єдиного державного реєстру судових рішень (справа № 489/4719/17).

 

Зазначимо також, що вирок суду ще не набрав законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду