Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідчим суддею Корабельного районного суду м.Миколаєва обрано запобіжні заходи підозрювним у квартирних крадіжках

13 листопада 2018, 11:10

10 листопада 2018 року слідчим суддею Корабельного районного суду розглянуто  клопотання слідчого   СУ ГУ НП в Миколаївській області про застосування запобіжного заходу у виді триманні під вартою стосовно п’яти осіб, яких підозрюють у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 185, частиною 3 статті 15, частиною 3 статті 185, частиною 3 статті 15, частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому; замах на вчинення злочину).

За версією слідства, група із п’яти осіб вступила в змову з метою незаконного  збагачення  вирішивши вчиняти крадіжки з сигаретних кіосків та банкоматів.

            З ухвали суду вбачається,  що до  громадянина Б. було застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою у Миколаївському слідчому ізоляторі на строк 60 днів до 07.01.2019 року з можливістю внесення визначеного розміру застави в сумі 92 050 грн., у разі внесення якої він підлягає негайному звільненню з-під варти. У разі сплати розміру застави  та звільнення з-під варти на підозрюваного судом покладено такі обов’язки:  постійно проживати за адресою: місто М., вулиця Х, будинок №х, кв.№х,  прибувати до слідчого, прокурора та суду за викликом, повідомляти слідчого, прокурора і суд про зміну місця проживання та утриматися від спілкування із іншими підозрюваними та свідками у кримінальному провадженні. Також, Б. роз’яснено, що в разі невиконання обов’язків застава буде звернута в дохід держави та щодо нього повторно може бути застосований більш суворий запобіжний захід.

В задоволенні клопотання слідчого СУ ГУ НП в Миколаївській області про застосування до С. запобіжного заходу у виді тримання під вартою слідчим суддею було відмовлено та застосовано до підозрюваного    запобіжний захід у виді домашнього арешту  (заборонено останньому цілодобово залишати місце проживання). Також судом на підозрюваного покладено обов’язки за першою вимогою прибувати до слідчого, прокурора і суду. Строк дії ухвали встановлено до 10 січня 2019 року.

            Клопотання слідчого стосовно підозрюваного А. було слідчим суддею задоволено та застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою у Миколаївському слідчому ізоляторі на строк шістдесят днів до 7 січня 2019 року включно та визначено розмір застави в сумі 92 050 грн., у разі внесення якої  А.підлягає негайному звільненню з-під варти.

Після внесення застави  на  останнього судом покладені наступні зобов’язання: постійно проживати за адресою: місто М.. вулиця  Х., будинок №х, прибувати до слідчого, прокурора та суду за викликом, повідомляти слідчого, прокурора і суд про зміну місця проживання та утриматися від спілкування з підозрюваною Р.  Також, роз’яснено А., що в разі невиконання вказаних обов’язків застава буде звернута в дохід держави та щодо нього повторно може бути застосований більш суворий запобіжний захід.

            В задоволенні клопотання слідчого про застосування до підозрюваного К. запобіжного заходу у виді тримання під вартою відмолено, та щодо останнього застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту. Також, йому заборонено залишати місце проживання та встановлено строк дії ухвали до 10 січня 2019 року. Судом зобов’язано К. за першою вимогою прибувати до слідчого, прокурора і суду.

            Клопотання слідчого стосовно  підозрюваної  Р. задоволено частково та до останньої  застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту із  забороною  залишати місце свого проживання в період часу з 22:00 поточної доби до 08:00 наступної доби.  Суд зобов’язав  підозрювану за першою вимогою прибувати до слідчого, прокурора та до суду.

Встановлено  строк дії ухвали до 10 січня 2019 року.

             Ухвали слідчого судді підлягають негайному виконанню, але протягом п’яти днів з дня оголошення на них може бути подана апеляційна скарга.

             Ухвали суду  внесені до  Єдиного Державного реєстру судових рішень.

 За повідомленням прес-служби суду