Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 років 6 місяців позбавлення волі за розповсюдженням «екстазі»,- вирок Приморського районного суду м. Одеси

13 листопада 2018, 15:13

Суддя Приморського районного суду м. Одеси Попревич В.М. розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження по обвинуваченню двох осіб  за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 27, частиною 2 статті  305 , частиною  2 статті 15 , частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України.

Як встановив суд, у  лютому 2016 року дані особи, умисно, з корисних мотивів, через мережу Інтернет, вступили у злочинну змову з невстановленою особою, яка знаходилась в Нідерландах, про контрабандне переміщення особливо небезпечної психотропної речовини – МДМА(3,4-метилендіоксиметамфетамін), з Нідерландів до України.

У подальшому вони отримували міжнародне поштове відправлення з Нідерландів  з  DVD-дисками в яких знаходились  поліетиленові пакети з пігулками фіолетового кольору, які містять в своєму складі особливо небезпечну психотропну речовину, яка відома під назвою «екстазі».

За результатами повного та всебічного судового розгляду, дослідженню матеріалів та допиту свідків,  суддя ухвалив:

Для першої особи призначити покарання у виді позбавлення волі строком на 8 (вісім) років 6 (шість) місяців, з конфіскацією психотропних речовин, що були предметом контрабанди, і з конфіскацією 1/2 належного  майна.

Та для другої особи призначити покарання із застосуванням статті 69 Кримінального кодексу України у виді позбавлення волі строком на 5 (п’ять) років і 6 (шість) місяців, з конфіскацією психотропних речовин, що були предметом контрабанди, і з конфіскацією 1/2 належного майна.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

 

За повідомленням прес-служби суду