Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді повідомили про втручання в їхню професійну діяльність директора ТОВ «Тиждень Медіа»

13 листопада 2018, 16:39

До ВРП надійшло повідомлення суддів Білоцерківського міськрайонного суду Київської області Буцмака Юрія Євгеновича та Примаченка Віктора Олексійовича, які вважають дії директора ТОВ «Тиждень Медіа» втручанням в їхню професійну діяльність

У повідомленні зазначено, що у провадженні Білоцерківського міськрайонного суду Київської області перебуває кримінальне провадження стосовно обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

6 листопада 2018 року головуючому судді Буцмаку Ю.Є. передано запит директора ТОВ «Тиждень Медіа», який не є учасником судового процесу, про надання інформації щодо стану розгляду вказаної справи. Зокрема, в запиті зазначено, що «справа до сих пір не розглянута по суті» та висловлено прохання «пояснити чому так відбувається».

Судді Буцмак Ю.Є. та Примаченко В.О. вважають, що подібний запит є втручанням у їхню професійну діяльність як суддів, тиском на суд з метою ухвалення бажаного рішення стосовно обвинуваченого чи інших осіб, що є загрозою для незалежності судової влади.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України