Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП тимчасово відсторонила суддю Голосіївського районного суду міста Києва Новака А.В. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

13 листопада 2018, 17:54

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький повідомив, що до Вищої ради правосуддя 8 листопада 2018 року надійшло клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про тимчасове відсторонення судді Голосіївського районного суду міста Києва Новака А.В. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

Як зазначено у клопотанні, детективами Національного антикорупційного бюро України здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 5 березня 2018 року за частиною третьою статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), частиною першою статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинамиКримінального кодексу України.

23 квітня 2018 року, відразу після вчинення злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 КК України, у порядку статей 208, 482 Кримінального процесуального кодексу України затримано суддю Голосіївського районного суду міста Києва Новака А.В.

Крім того, Новак А.В. вчинив дії щодо незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами.

Заступником Генерального прокурора – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницьким Н.І. 24 квітня 2018 року Новаку А.В. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 КК України.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 25 квітня 2018 року надано згоду на утримання судді Голосіївського районного суду міста Києва Новака А.В. під вартою.

Ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 25 квітня 2018 року до Новака А.В. застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 120 000 гривень. У зв’язку із внесенням застави до підозрюваного Новака А.В. застосовано запобіжний захід у виді застави із покладенням обов’язків, передбачених статтею 194 КПК України.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 2 травня 2018 року № 1299/0/15-18 суддю Голосіївського районного суду міста Києва Новака А.В. тимчасово, до 24 червня 2018 року, відсторонено від здійснення правосуддя у з зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 25 червня 2018 року № 2018/0/15-18 задоволено клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжено строк тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя до 24 серпня 2018 року.

10 жовтня 2018 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Новака А.В. передано до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Колегією суддів Солом’янського районного суду міста Києва на 5 листопада 2018 року у справі було призначено підготовче судове засідання.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Олексія Маловацького, суддю Голосіївського районного суду міста Києва Андрія Новака (на фото), представника Генеральної прокуратури України – прокурора шостого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Касьяна, ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити, тимчасово відсторонити суддю Голосіївського районного суду міста Києва Новака Андрія Васильовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

 Прес-центр судової влади України