Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Стригуненку В.М. погрожують вбивством у зв’язку із розглядом конкретної судової справи

17 січня 2019, 18:39

Суддя Балаклійського районного суду Харківської області Стригуненко  Володимир Миколайович повідомив про неправдиві, на його думку, звинувачення в участі у злочинному угрупованні та про погрози вбивством шляхом розстрілу

Суддя повідомив, що 4 січня 2109 року ним було постановлено ухвалу про повну відмову у задоволенні скарги на бездіяльність слідчого, яка полягала у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви про кримінальне правопорушення та зобов’язання вчинити дії.

Як вказує суддя, того самого дня громадянин подав до Балаклійського відділу Лозівської місцевої прокуратури Харківської області заяву про нібито вчинені суддею Стригуненком В.М. кримінальні порушення за частиною третьою статті 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), статтею 255 (створення злочинної організації), частиною другою статті 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності), статтею 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), статтею 366 (службове підроблення) Кримінального Кодексу України.

Стригуненко В.М. наголосив, що звинувачення громадянина в участі судді у злочинному угрупованні у місті Балаклії у складі керівництва району, поліції та прокуратури, зумовлено рішенням суду про відмову у задоволенні його скарги.

За словами судді, 5 січня 2019 року у соціальній мережі Facebook вказана особа розмістила відеозапис судового засідання і негативний допис, у якому суддю звинувачено у співучасті у злочинах і постановленні завідомо неправосудної ухвали.

Суддя стверджує, що громадянин також поширив негативний коментар у групі соціальної мережі Facebook, який містив погрозу вбивством судді  Стригуненка В.М. шляхом розстрілу за конкретне судове рішення, яке його не влаштовує та постановлене не на його користь.

Суддя зазначив, що вказана особа у 2016 році зверталася до Міністерства оборони України із заявою щодо отримання вогнепальної зброї.

Суддя Балаклійського районного суду Харківської області Стригуненко  В.М. зміст коментарів, що, зокрема, містять погрози вбиством, вважає злочином та втручанням в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, спробою вплинути на судове рішення у позапроцесуальний спосіб, підірвати авторитет судді, суду та судової влади в цілому.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Фото з відкритих джерел

Прес-центр судової влади України