Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Залишити під вартою: апеляційний суд прийняв рішення у справі переселенки з Донбасу, яка тримала в заручниках дитину

18 січня 2019, 12:55

17 січня, колегія суддів кримінальної палати Сумського апеляційного суду продовжила жінці строк дії запобіжного заходу. За рішенням суду апеляційної інстанції, особа на час розгляду апеляційної скарги сторони обвинувачення перебуватиме в Слідчому ізоляторі.

У травні минулого року обвинувачена взяла в заручники дитину своєї знайомої. Вона зайшла до квартири потерпілої та, побачивши, що дитина вдома сама, зачинила двері з середини. Жінка посадила малолітнього хлопчика біля відкритого вікна на стілець і, утримуючи його обома руками, почала вимагати у його матері повернути їй власну дочку, яку напередодні забрали в дитячий будинок. Обвинувачена тримала в руці ніж і загрожувала нанести дитині тілесні ушкодження.

Жінку визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 147 Кримінального кодексу України (захоплення та тримання в заручниках неповнолітньої особи) та призначено покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі. З таким рішенням суду першої інстанції не погодилася сторона обвинувачення. Прокуратура подала апеляційну скаргу, в які просить скасувати рішення Зарічного районного суду м. Суми та призначити суворіше покарання, а саме 7 років позбавлення волі.

Справу розглядатиме колегія суддів у складі: Олійник В.Б., Філонова Ю.О., Рунов В.Ю. Єдиний унікальний номер справи: 591/3773/18

 

За повідомленням прес-служби суду