Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 березня суд продовжить розгляд справи щодо анулювання реєстраційних свідоцтв політичних партій

18 січня 2019, 12:57

Окружний адміністративний суд міста Києва під час підготовчого засідання у справі за позовом до Міністерства юстиції України щодо ліквідації реєстрації деяких політичних партій відклав розгляд даної справи і надав час позивачу для надання обґрунтувань заявленого позову щодо наявності альтернативних джерел інформації на підставі яких, Міністерство юстиції України має можливість ініціювати спір у суді щодо анулювання реєстраційних свідоцтв політичних партій. Наступне засідання відбудеться 5 березня 2019 року.  

Наразі, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Мін’юсту щодо незвернення до суду з поданням про анулювання реєстрації свідоцтв політичних партій, які протягом 10 років не висували своїх кандидатів на президентських та парламентських виборах. Також позивач просить суд зобов’язати Міністерство юстиції звернутись до суду  з відповідним поданням.

У переліку партій позивач зазначив партії «Фронт Змін» «Пора», «Єдність», «Кияни передусім» та інші. Загалом же позивач просить про анулювання 49 реєстраційних свідоцтв політичних партій.

 

За повідомленням прес-служби суду