Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський апеляційний суд відсторонив від посади чиновника, який підозрюється у розтраті грошей громади

18 січня 2019, 16:18

Одеським апеляційним судом розглянута апеляційна скарга прокурора на ухвалу слідчого судді Болградського районного суду Одеської області, якою відмовлено в задоволенні клопотання першого заступника керівника Ізмаїльської місцевої прокуратури про тимчасове відсторонення від посади міського голови громадянина Д., якій підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 КК України (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч.1 ст. 366 КК України (службове підроблення), ч.5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем),  ч.2 ст. 296 КК України (хуліганство).

В апеляційній скарзі прокурор просив скасувати ухвалу слідчого судді,  як таку,  що постановлена з порушенням істотними порушеннями вимог кримінального процесуального закону та постановити нову, якою задовольнити клопотання та тимчасово відсторонити громадянина Д. від посади міського голови строком на два місяця.

В судовому засіданні суду апеляційної інстанції прокурор наполягав на задоволенні апеляційної скарги, обґрунтовуючи свої вимоги тим, що залишаючись на посаді, Д. може продовжити злочинну діяльність,  спотворити докази, або вчинювати незаконний вплив на свідків. Підозрюваний громадян Д. та його захисник заперечували проти задоволення апеляційної скарги прокурора.  

За результатами апеляційного перегляду ухвали слідчого судді, апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора, скасувавши ухвалу слідчого судді Болградського районного суду Одеської області та постановив нову ухвалу, якою відсторонив Д. від посади Болградського міського голови строком до 26 лютого 2019 року.    

Довідково: Відповідно до змісту підозри, громадянин Д., перебуваючи на посаді Болградського міського голови за попередньою змовою з іншими особами, вчинив дії, спрямовані на розтрату бюджетних коштів Болградської міської громади у особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи з метою  розтрати бюджетних коштів міської громади, а також вчинив хуліганські дії, які виразились у безпричинному побитті мешканця м. Болград Одеської області у громадському місці. 

 

За повідомленням прес-служби суду