Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перегляд розміру застави щодо підозрюваного у вбивстві екс-начальника митниці відбудеться 21 січня 2019 року

18 січня 2019, 18:40

     У провадженні Миколаївського апеляційного суду перебуває апеляційна скарга прокурора на рішення Заводського районного суду міста Миколаєва від 15 січня 2019 року, яким до Фільцева О.О. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 березня 2019 року з можливістю внесення застави у розмірі 576 300 грн. та покледенням ряду обов’язків у разі її внесення.

     У апеляційній скарзі прокурор просить суд збільшити підозрюваному розмір застави з 576 300 грн. до 1 921 000 грн, що становить тисячу розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. У разі внесення застави покласти на підозрюваного обов’язки передбачені частиною 5 статті 194 КПК України.

     З урахуванням положень частини 4 статті 401 КПК України - особа підлягає обов’язковому виклику в судове засідання для участі в апеляційному розгляді, якщо в апеляційній скарзі порушується питання про погіршення його становища.

 

     У зв’язку з тим, що підозрюваний не доставлений у судове засідання колегією суддів прийнято рішення про перенесення розгляду справи на 13.30 год., 21 січня 2019 року для виклику і прибуття всіх учасників провадження до апеляційної інстанції.

 

     40-річний громадянин органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні злочину передбаченого частиною 4 статті 190 КК України - заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

 

     Також, він підозрюється у злочинах передбачених:

     - пунктами 6, 12 частини 2 статті 115 КПК України (умисне вбивство з корисливих мотивів вчинене за попередньою змовою групою осіб);

     - частиною 1 статті 289 КПК України (незаконне заволодіння транспортним засобом);

     - частиною 1 та 2 статті 185 КПК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка) вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб).

 

      Нагадаємо, що Фільцев органами досудового розслідування підозрюється у тому, що у кінці 2017 року, використовуючи довірчі стосунки, які склались між ним та Поляковим (екс-начальником митниці), запропонував останньому створити спільне підприємство з виготовлення олії нащо просив надати грошові кошти в сумі 50 000 євро, в якості частки для створення спільного підприємства.

      На початку січня 2018 року Поляков надав Фільцеву кошти у сумі 50 000 євро, що еквівалентно 1 670 000 (один мільйон шістсот сімдесят ) грн.

     На вимогу про повернення коштів у Фільцева виникли проблеми. Зрештою боржник все ж призначив Полякову зустріч - нібито щоб повернути борг. Під час зустрічі Фільцев з напарником побили екс-начальника митниці, а потім один з них задушив його зашморгом.

     В подальшому вони винесли тіло і завантажили його в автомобіль Полякова та на наступний день поховали тіло.

     Через деякий час автомобіль, на якому вивозили екс-начальника митниці, був знайдений на території одного з гаражних кооперативів.

 

    За повідомленням прес-служби суду