Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники ОБСЄ відвідали Третій апеляційний адміністративний суд, щоб дізнатися про розгляд виборчих справ

22 березня 2019, 12:49

21 березня 2019 року до Третього апеляційного адміністративного суду завітали довгострокові спостерігачі Місії зі спостереження за виборами Кріста Мюллер та Дімітер Джодеде.

Зустрівся зі спостерігачами голова суду Анатолій Коршун. Протягом півтори години він спілкувався з представниками Місії ОБСЄ та розповідав їм про процедури розгляду судом апеляційної інстанції виборчих справ.

Спостерігачів цікавили питання:

  • Що входить до юрисдикції адміністративних апеляційних судів;
  • скільки виборчих справ розглянули судді з початку виборчого процесу в Україні;
  • з якими скаргами зверталися люди до суду щодо виборчого процесу;
  • у які терміни суд апеляційної інстанції має розглядати виборчі справи та які труднощі бувають з їх розглядом.

Голова Третього апеляційного адміністративного суду надав відповіді на питання та розповів представникам Місії про категорії виборчих справ, які були розглянуті, а також розказав про результати розгляду цих справ.

Спостерігачі ОБСЄ Кріста Мюллер та Дімітер Джодеде  розповіли, що вони не вперше в Україні та вже брали участь у спостереженні за виборами в 2014 та 2015 роках. Зараз у нас в Дніпропетровській області за виборами спостерігають 2 групи представників Місії ОБСЄ, безпосередньо Кріста Мюллер та Дімітер Джодеде працюють у 5 округах: 24-му, 27-му, 36-му, 38-му та 39-му.

Представники ОБСЄ отримали всю необхідну їм інформацію та запевнили, що дуже сподіваються, що вибори Президента України пройдуть в нашій державі чесно, спокійно та з мінімальною кількістю порушень.

 

За повідомленням прес-служби суду