Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом повернуто до територіальної громади м. Марганець незаконно набуте майно вартістю понад 2 млн грн

22 березня 2019, 15:11

Центральний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення господарського суду Дніпропетровської області, яким було задоволено позов Першого заступника керівника Нікопольської місцевої прокуратури Дніпропетровської області  в інтересах держави і яким визнані незаконними та скасовані рішення Марганецької міської ради  “Про надання згоди на проведення експертної оцінки майна” та  “Про надання згоди на реалізацію майна”; визнано недійсним договір купівлі-продажу майна та повернуто його  територіальній громаді м. Марганець. (справа № 904/710/18).

Центральний апеляційний господарський суд погодився з висновком суду першої інстанції про те, що рішення Марганецькою міською радою прийняте всупереч ч. 6 ст. 60 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", оскільки нею не розроблено порядок та умови відчуження об'єктів права комунальної власності.

У зв’язку з тим, що оцінка спірного майна проведена без  проведення конкурсу, а також, що суб'єктом оціночної діяльності визначено ринкову вартість об'єктів оцінки за базою оцінки, яка не відповідала меті – продажу майна,  рішення  Марганецької міської ради  "Про надання згоди на реалізацію майна", яким  затверджено експертний висновок про вартість майна котлів з котельним обладнанням та теплової мережі також є незаконним.

Суди дійшли до висновку, що оскільки власником спірного майна є територіальна громада міста Марганця, а наведені вище рішення Марганецької міської ради є незаконними, то, відповідно, договір купівлі-продажу майна укладений, комунальним підприємством з  товариством з обмеженою відповідальністю, є недійсним, і таким, що суперечить інтересам держави і суспільства. В зв’язку з цим відсутні правові підстави збереження спірного майна за товариством і воно підлягає поверненню до територіальної громади м. Марганець.

З повним текстом постанови можна ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням

 

За повідомленням прес-служби суду