Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбудеться перегляд ухвали слідчого судді стосовно одного з підозрюваних у вбивстві військовослужбовця у місті Чугуєві

22 березня 2019, 15:56

Харківським апеляційним судом призначено розгляд апеляції захисника одного з чотирьох підозрюваних у замовному умисному вбивстві  військовослужбовця, яка подана на ухвалу слідчого судді Чугуївського міського суду Харківської області щодо обрання запобіжного заходу.

Всім підозрюваним у вбивстві військовослужбовця оголошено про підозру за частиною другою статті 115 Кримінального кодексу України (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб). 

Серед підозр за обставинами злочину – четверо осіб, серед яких п’ятнадцятирічний та шістнадцятирічний неповнолітні, до початку злочину домовилися про спільне його виконання. У лісосмузі, неподалік від військової частини, розташованої в місті Чугуєві, на замовлення 22-річної  харків’янки, троє підозрюваних мешканців Чугуєва вчинили умисне вбивство військового контрактника, 27-річного Віталія Черняка, спричинивши жертві численні поранення ножами по різним частинам тіла. Всі обставини вбивства фіксували на мобільний телефон та в подальшому продемонстрували замовниці.  

Усім підозрюваним у вбивстві військовослужбовця ухвалами слідчих суддів районного суду обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування, до 15 травня та 16 травня 2019 року включно.   

В апеляційній скарзі захисник неповнолітнього 15-річного мешканця міста Чугуєва ставить питання про скасування ухвали слідчого судді, вважаючи обраний запобіжний захід занадто суворим та просить його пом’якшити.  

25 березня 2019 року о 12:15 колегія суддів розглядатиме апеляцію захисника стосовно Данііла Яроша.

Розгляд апеляційної скарги відбуватиметься в Харківському апеляційному суді, зал судових засідань №13.

 

Єдиний унікальний номер справи №636/1000/19.

 

 

За повідомленням прес-служби суду