Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Замах на вбивство брата: завершено розгляд кримінального провадження

13 травня 2019, 15:42

Комунарський районний суд м. Запоріжжя ухвалив вирок, яким визнав 55-річного чоловіка винним у скоєнні кримінального  правопорушення, передбаченого частиною другою статті 15 частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (закінчений замах на вбивство).

Як встановив суд, у  жовтні 2015 року, обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, в ході раптово виниклого конфлікту, завдав своєму брату один удар ножем в область шиї, заподіявши останньому поранення, які кваліфікуються як легкі тілесні ушкодження. При цьому обвинувачений не довів свій злочинний намір до кінця з причин, що незалежали від його волі, оскільки, після отримання удару потерпілий вибіг із квартири та йому була надана своєчасна медична допомога.

У ході судового розгляду обвинувачений вину не визнав, однак суд за сукупністю досліджених доказів, дійшов висновку про доведеність вини чоловіка у вчиненні ним інкримінованого кримінального правопорушення.

Приймаючи до уваги ступінь тяжкості скоєного злочину, особу обвинуваченого, наявність пом`якшуючих та обтяжуючих покарання обставин, суд дійшов висновку, що для попередження вчинення останнім нових кримінальних правопорушень у майбутньому буде справедливим та достатнім обрати йому покарання у вигляді позбавлення волі в межах санкції статті, призначивши покарання у виді семи років позбавлення волі.

З повним текстом вироку можна ознайомитись тут.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

 

За повідомленням прес-служби суду