Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 4 років позбавлення волі засуджено чоловіка за вчинення смертельної ДТП

14 травня 2019, 10:56

Колегією суддів Тернопільського апеляційного суду залишено без задоволення апеляційні скарги прокурора і обвинуваченого, а вирок Монастириського районного суду Тернопільської області від 21 грудня 2018 року – без змін.

Інформаційно: обвинувачений Б., керуючи в стані сильного алкогольного сп'яніння технічно несправним автомобілем з пасажирами - маленьким сином та сестрою,  не впорався з керуванням та допустив наїзд на пішохода  потерпілого З. який рухався по пішохідному переході в м.Монастириська Тернопільської області.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди потерпілий від отриманих травм помер .

Вказані дії обвинуваченого Б. суд кваліфікував за частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) та призначив основне покарання у виді 4 років позбавлення волі, а також призначив додаткове покарання, яке буде виконуватись після відбуття основного, у виді позбавлення права керувати всіма видами транспортних засобів на 3 роки.

Обвинувачений подав апеляційну скаргу в якій просив апеляційний суд зменшити покарання до 3 років позбавлення волі та звільнити від його відбування з іспитовим строком.  

Прокурор вважав призначене покарання занадто м'яким і подав апеляційну скаргу, в якій просив визначити покарання у більшому розмірі, а саме строком на 4 роки 6 місяців.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши доводи обвинуваченого та його захисника, думку прокурора, а також пояснення потерпілої, яка категорично заперечила проти пом'якшення покарання і підтримала скаргу прокурора, апеляційний суд прийшов до висновку, що оскаржений вирок є законним і обґрунтованим, а призначене покарання відповідає тяжкості вчиненого злочину та відомостям про особу обвинуваченого, а тому залишив вирок Монастириського районного суду Тернопільської області  без змін. 

 

За повідомленням прес-служби суду