Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя врегулювала питання авторозподілу справ (матеріалів), що перебували на розгляді у членів Вищої ради правосуддя, повноваження яких припинено

14 травня 2019, 17:51

Вища рада правосуддя 14 травня 2019 року розглянула питання про авторозподіл справ (матеріалів), що перебували на розгляді у членів Вищої ради правосуддя, повноваження яких припинено.

Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха нагадав, що статтею 32 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» встановлено, що для здійснення розподілу справ у Вищій раді правосуддя, її органах діє автоматизована система розподілу справ (визначення члена Вищої ради правосуддя – доповідача). Положення про автоматизовану систему розподілу справ затверджується Вищою радою правосуддя.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 16 листопада 2017 року № 3689/0/15-17 затверджено Положення про автоматизовану систему розподілу справ (визначення члена Вищої ради правосуддя – доповідача), яким встановлено порядок функціонування у Вищій раді правосуддя (її органах) автоматизованої системи визначення члена Вищої ради правосуддя – доповідача при здійсненні ним повноважень відповідно до Конституції та законів України.

Відповідно до пункту 2.6 Положення у разі припинення повноважень члена Вищої ради правосуддя справи, що були розподілені цьому члену Вищої ради правосуддя, підлягають повторному автоматизованому розподілу.

У зв’язку із завершенням повноважень дванадцяти членів Вищої ради правосуддя повернуто 4926 справ (матеріалів), які підлягають повторному автоматизованому розподілу.

Враховуючи необхідність дотримання розумних строків під час здійснення дисциплінарних проваджень та з урахуванням визначених законодавством строків для розгляду інших матеріалів, що надійшли до Вищої ради правосуддя, Вища рада правосуддя ухвалила здійснити розподіл між членами Вищої ради правосуддя справ (матеріалів), що перебували на розгляді у членів Вищої ради правосуддя, повноваження яких припинено, без урахування раніше розподілених матеріалів.

 

Прес-центр судової влади України