Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Європейська система захисту прав людини – у центрі уваги помічників суддів

15 травня 2019, 12:03

13–17 травня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку помічників судів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.

Вітальними словами підготовку відкрив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Національної школи суддів України Віктор Лисак.

У перший день підготовки учасники разом із професором кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидатом юридичних наук, доцентом Ростиславом Марчуком обговорять актуальні питання запобігання і протидії корупції в Україні та правові аспекти регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя.

З особливостями призначення та проведення судових експертиз у цивільних та кримінальних справах слухачів ознайомить директор центру судових експертиз “Альтернатива” Олександр Круть.

Також програму підготовки помічників суддів і консультантів наповнено тренінгами, які проведуть суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко та суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Дмитро Ткаченко.

Учасники зможуть дізнатися про застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при судовому розгляді кримінальних проваджень та справ про адміністративні правопорушення. Не оминуть увагою тренери і практику Верховного Суду в кримінальних та цивільних справах у розрізі новел ЦПК та КПК України.

Окремим тренінгом буде представлено особливості розгляду справ про адміністративні правопорушення, зокрема категорії справ про порушення митних правил та порушення на транспорті. На завершення тренінгу слухачі розглянуть основні правила написання судових рішень у справах про адміністративні правопорушення.

Під час тренінгів учасники будуть працювати у групах із фабулами реальних судових справ, виконають практичні завдання та візьмуть участь у модерованих дискусіях щодо допущених національними судами порушень у конкретних справах, переглянуть навчальні відео, презентують результати виконаних практичних завдань та отримають коментарі від тренерів.

У підсумку підготовки учасники зможуть висловити свої враження від тренінгової системи навчання, поділитися власними думками та отримати відповіді на актуальні запитання від досвідчених викладачів.

За повідомленням прес-служби НШСУ