Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок неповнолітньому грабіжнику

01 жовтня 2019, 16:02

30 вересня 2019 Біляївський районний суд Одеської області визнав винним неповнолітнього К. у скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 186 Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого) і призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі, звільнивши його від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на 2 роки та з покладенням на засудженого обов’язків: - повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання; - періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; додатково суд поклав на засудженого обов’язки: - не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; - виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою – «Зміна прокримінального мислення».

Довідково: 30 червня 2019 року неповнолітній К. (2002 року народження), близько 23:00, вийшов із маршрутного таксі №87, кінцева зупинка якого знаходиться поблизу продуктового магазину «Орленок» за адресою: Одеська область, Біляївський район, с. В. Балка та зайшов до приміщення магазину. Перебуваючи в магазині, неповнолітній помітив громадянина С., у якого у задньому зовнішньому кармані одягнених на нього джинсових брюк стирчав мобільний телефон марки «Меіzu 51th Lite». Далі, вийшовши з приміщення магазину, неповнолітній підійшов до громадянина С. та завів розмову. Рухаючись разом, неповнолітній К. заздалегідь визначив предметом свого злочинного посягання - мобільний телефон марки «Меіzu 51th Lite». Прослідував за громадянином С. та застосувавши насилля до потрепілого, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я останнього, яке виразилось у нанесенні ногою двох ударів у голову та живіт, спричинивши потерпілому тілесні ушкодження у вигляді забою поличної області голови легкого ступеню, забою черевної стінки зліва та заволодів вищевказаним мобільним телефоном вартістю 5470 гривень. Після чого неповнолітній покинув місце вчинення кримінального правопорушення, розпорядившись викраденим на власний розсуд.

Не оспорюючи фактичні обставини кримінального правопорушення, у судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні інкримінованого злочину визнав повністю, підтвердивши зазначені обставини. У скоєному щиро розкаявся.

 

      За повідомленням прес-служби суду