Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув будівлю кінотеатру «Тампере» громаді міста Києва

03 жовтня 2019, 14:55

Північний апеляційний господарський суд визнав недійсним свідоцтво про право власності на будівлю кінотеатру «Тампере», виданого товариству «Дельта-ПФ», та визнав право власності на вказане нерухоме майно за територіальною громадою міста Києва в особі Київської міської ради.

 

На розгляді Північного апеляційного господарського суду перебувала справа №910/24473/16 за позовом Київської місцевої прокуратури № 9 в інтересах держави в особі Київської міської ради до Головного територіального управління юстиції у місті Києві та Товариства з обмеженою відповідальністю "Дельта-ПФ" про визнання недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно – нежилий будинок (кінотеатр), літ А, загальною площею 2 052,1 кв.м, за адресою: м. Київ, вул. Героїв Севастополя,42, та про визнання права власності на вказану будівлю за територіальною громадою міста Києва в особі Київської міської ради.

Рішенням господарського суду першої інстанції було відмовлено у задоволенні позовних вимог.

Не погодившись із прийнятим рішенням, Прокуратура міста Києва звернулася з апеляційною скаргою, в якій просила скасувати рішення місцевого господарського суду та задовольнити позов.

2 жовтня 2019 судом було закінчено розгляд вказаної справи в апеляційному провадженні, оголошено вступну та резолютивну частини постанови суду.

За результатами розгляду апеляційної скарги, колегія суддів Північного апеляційного господарського суду постановила апеляційну скаргу задовольнити, скасувати рішення Господарського суду міста Києва та прийняти нове рішення про задоволення позову.

Вказаним рішенням суд визнав недійсним свідоцтво про право власності на будівлю кінотеатру «Тампере» у місті Києві, що було видане Товариству з обмеженою відповідальністю «Дельта-ПФ», а також визнав право власності на вказаний об’єкт нерухомості за територіальною громадою міста Києва в особі Київської міської ради.

 

Повний текст постанови можна буде знайти після оприлюднення у Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 910/24473/16.

 

За повідомленням прес-служби суду