Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти Університету «КРОК» відвідали ОАСК

03 жовтня 2019, 15:09

Сьогодні, 3 жовтня 2019 року, студенти Університету "КРОК" відвідали Окружний адміністративний суд міста Києва та ознайомились з його роботою. В якості вільних слухачів вони були присутні в судових засіданнях, а після їх закінчення поспілкувалися з суддею Ігорем Погребніченко. Майбутні юристи цікавились стадіями судового процесу, обов’язками судді та секретаря, наслідками неявки в судове засідання сторін, а також запитували про час, який потрібен судді для вирішення однієї справи. Відповівши на поставлені запитання, суддя розповів гостям про унікальну підсудність Окружного адміністративного суду міста Києва, навантаження на суддів ОАСК, завдання та особливості адміністративного процесу, «В правовій демократичній державі існування адміністративної юстицію є необхідною умовою захисту фізичних та юридичних осіб від порушень з боку  органів державної влади», - зазначив суддя Ігор Погребніченко.

Керівник канцелярії суду Оксана Вітюк розповіла студентам про реєстрацію та рух документів, що надходять до суду, вимоги до позовної заяви, категорії судових справ, які віднесені до юрисдикції суду, та можливості проведення судових засідань у режимі відеоконференції. Практично всі присутні студенти відвідували суд вперше, тому ставили безліч запитань та з’ясовували можливості проходження стажування у суді.

Нагадаємо, минулого тижня Окружний адміністративний суд міста Києва підписав з Університетом «КРОК» договір про співробітництво та партнерство, який передбачає співпрацю в галузі навчально-методичної діяльності та проведення практики студентів.

 

 

 

 

За повідомленням прес-служби суду