Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту підозрюваного у вчиненні вимагання та розбійного нападу на підприємця

03 жовтня 2019, 17:50

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 3 жовтня 2019 року розглянув клопотання слідчого, у рамках досудового розслідування, про застосування запобіжного заходу стосовно 22-річного хлопця, який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 189 Кримінального кодексу України (вимагання) та частиною третьою статті 187 Кримінального кодексу України (розбій).

За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя задовольнив клопотання та застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів, без права внесення застави.

Наразі тривають слідчі дії.

Довідково: частина друга статті 189 Кримінального кодексу України – вимагання, вчинене повторно; або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому. Карається позбавленням воді на строк від трьох до семи років;

частина третя статті 187 Кримінального кодексу України – розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище. Карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Важливо: частина перша статті 17 Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду