Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі майже 15 млн грн екснардепу, якого підозрюють у незаконному заволодінні коштами АТ «Ощадбанк»

04 жовтня 2019, 09:48

У четвер, 3 жовтня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав колишньому нардепу VII і VIII скликань запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 14 983 800 гривень.

ВАКС також зобов’язав підозрюваного не залишати без дозволу детектива, прокурора або суду населений пункт, у якому він проживає. Підозрюваний має повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи. Він також зобов’язаний утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні та повинен здати на зберігання паспорт громадянина України для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд із України та в’їзд до України. Крім того, підозрюваного зобов’язали прибувати за кожною вимогою у кримінальному провадженні до суду, детектива чи прокурора.

Як організатор екснардеп підозрюється у незаконному заволодінні коштами АТ «Ощадбанк» на суму 20 млн доларів США з подальшою їх легалізацією (відмиванням). Його дії кваліфіковано за частиною третьою статті 27, частиною п'ятою статті 191, частиною третьою статті 27, частиною третьою статт 209, частиною третьою статт 27, частиною першою статт 366 Кримінального кодексу України.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду