Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зборами суддів Костопільського районного суду обрано суддю, яка здійснюватиме розгляд кримінальних проваджень щодо неповнолітніх

04 жовтня 2019, 16:58

Сьогодні, 4 жовтня 2019 року в Костопільському районному суді Рівненської області відбулись збори суддів. Одним з питань порядку денного зборів суддів було обрання судді, який здійснюватиме кримінальне провадження щодо неповнолітніх.

Судді, уповноважені здійснювати кримінальне провадження щодо неповнолітніх, обираються на строк не більше трьох років і можуть бути переобрані повторно.

Так, уже вдруге суддя Лілія Грипіч обрана зборами суддів, уповноваженою здійснювати розгляд кримінальних проваджень щодо неповнолітніх.

Відповідно до частини 3 ст.  18 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суддею, уповноваженим здійснювати кримінальне провадження щодо неповнолітніх, може бути обрано суддю зі стажем роботи суддею не менше десяти років, досвідом здійснення кримінального провадження в суді і високими морально-діловими та професійними якостями.

Лілія Грипіч працює на посаді судді Костопільського районного суду з 2004 року та відповідає всім вимогам, передбаченими частиною 6 статті 18 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

За повідомленням прес-служби суду