Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За неявку захисника на судове засідання без поважних причин мають заплатити судді

08 жовтня 2019, 09:55

23 вересня 2019 року у Вищому антикорупційному суді відбулось перше судове засідання по обвинуваченню судді Голосіївського районного суду м. Києва у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 368, частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України, та екс-судді цього ж суду у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частинами четвертою, п'ятою статті 27, частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

У визначений час до суду не з’явився захисник одного з обвинувачених. Він повідомив суд, що бере участь у засіданні вченої ради. Через це суд відклав розгляд справи, визнавши наведені захисником причини неявки не поважними.

Одночасно, на виконання положень статті 324 Кримінального процесуального кодексу України та Закону України «Про адвокатуру», колегія суддів, що здійснює розгляд справи, звернулася до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області з відповідною заявою. У ній колегія наголосила на дисциплінарній відповідальності адвоката, який не прибув у судове засідання без поважних на те причин.
5 жовтня 2019 року до суду надійшов лист за підписом голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області. За ним, заяву колегії суддів Вищого антикорупційного суду було повернуто без розгляду.

На переконання голови дисциплінарного органу, звертаючись із заявою до Комісії, судді Вищого антикорупційного суду діяли не у рамках наданих їм процесуальних повноважень. Через це їх заява може бути розглянута лише за умови сплати суддями 2007 грн, які будуть спрямовані на організаційно-технічне забезпечення її розгляду.

Попри це, судді Вищого антикорупційного суду і надалі будуть вживати всіх передбачених процесуальним законодавством заходів, аби забезпечити явку учасників кримінального провадження для виконання завдань кримінального провадження.

 

За повідомленням прес-служби суду