Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунарський районний суд спростовує недостовірну інформацію, поширену інтернет-виданням «IPnews+»

08 жовтня 2019, 12:46

7 жовтня  2019 року Комунарським районним судом міста Запоріжжя було ухвалено рішення у справі про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією стосовно Лебедєвої О.В. - головного лікаря Комунальної установи «Запорізький обласний спеціалізований будинок «Сонечко» Запорізької обласної ради.

Так, згідно протоколів про адміністративні правопорушення дії Лебедєвої О.В. було кваліфіковано за частиною першою статті 172-7 КУпАП, як неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів та за частиною другою статті 172-7 КУпАП, як прийняття рішення в умовах реального конфлікту інтересів.

Дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, суд дійшов висновку, що через зволікання з проведенням адміністративної перевірки та зі складанням протоколів про адміністративне правопорушення відносно Лебедєвої О.В. на момент розгляду справи пройшло більше трьох місяців, які встановлені законодавством для притягнення особи до відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень, а тому суд зобов’язаний був на підставі пункту 7 статті 247 КУпАП закрити провадження у справі, у зв'язку з закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу.

На сайті інтернет-видання «IPnews+» з приводу прийнятого рішення по даній справі було розповсюджено неправдиві та такі, що порочать честь і гідність відомості щодо судді, який постановив згадане рішення.

Так на сайті інформаційного агентства  «IPnews+» була викладена стаття щодо судді Піх Ю.Р. з назвою «ПЕРЕДАЛА $5 ТЫСЯЧ: ДИРЕКТОР ДЕТДОМА “СОЛНЫШКО”, СБИВШАЯ ПОЛИЦЕЙСКОГО, ИЗБЕЖАЛА НАКАЗАНИЯ» (https://ipne.ws/news/zp/peredala-5-tysyach-direktor-detdoma-solnyshko-sbivshaya-politsejskogo-izbezhala-nakazaniya/)

У зазначеній публікації автор стверджує про нібито встановлений і доведений факт того,  Лебедєва О.Л. з метою уникнення відповідальності за корупційні правопорушення особисто передала 5000 доларів США судді Піх Ю.В. для позитивного рішення за результатами розгляду матеріалів.

Наголошуємо, що ця інформація не відповідає дійсності та підриває авторитет суду.

Судді Комунарського районного суду м. Запоріжжя  з повагою ставляться до роботи журналістів, свобода слова в діяльності засобів масової інформації є одним з найважливіших інститутів демократії.

Однак, варто пам’ятати, що відповідно до статті 6 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом.

З приводу даної публікації Комунарський районний суд м. Запоріжжя наголошує на обов’язку ЗМІ ретельно перевіряти факти, що публікуються щодо суддів та судових справ задля недопущення розповсюдження недостовірної інформації, спрямованої на підрив авторитету суддів та судової влади в  Україні.

Повага до права громадськості на повну та об’єктивну інформацію  про факти та події – є обов’язком журналіста.

Враховуючи вищенаведені факти просимо інформаційне агентство  «IPnews+» опублікувати спростування, адже згадана вище публікація підриває авторитет суду та судової системи в цілому.

 За повідомленням прес-служби суду