Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оштрафував батька, що намагався «відкупити» сина від кримінальної відповідальності

08 жовтня 2019, 13:00

Полонський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, і визнав останнього винним у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду за вчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища (частина перша статті 369 Кримінального кодексу України) та призначив обумовлене підписантами покарання - 8500 гривень.

«Кримінальне правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується Г., не є тяжкими, а тому, відповідно до частини четвертої статті 469 КПК України, по такій категорії злочинів допускається укладення між прокурором та обвинуваченим угоди про визнання винуватості, зміст якої відповідає вимогам визначеним статтею 472 КПК України», – ідеться у вироку суду.

Як встановив суд, обвинувачений двічі намагався дати неправомірну вигоду начальнику сектору кримінальної поліції Полонського відділення, котрий за дорученням слідчого, займався встановленням та допитом свідків за фактом незаконного посіву і вирощування 124 рослин конопель його сином (ознаки злочину, передбаченого частиною другою статті 310 Кримінального кодексу України).

За припинення слідчих дій та сприяння у закритті кримінального провадження чоловік пропонував правоохоронцю спочатку 200 доларів США, але той відмовив і попередив про кримінальну відповідальність. Через день обвинувачений знову звернувся з такою ж пропозицією до поліцейського. Щоправда, запропонована сума неправомірної вигоди становила вже 150 доларів США.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду