Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду провели «Урок справедливості» для другокласників  

09 жовтня 2019, 12:33

«Урок справедливості» для учнів 2–го класу НВК-ліцею №100 провели судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду Василь Ільков, Лілія Букіна та Андрій Рищенко.
Головна мета цього заходу – у доступній формі розповісти дітям про принципи справедливості, рівності перед Законом, а також про роль суду в суспільстві.


Урок, присвячений темі правосуддя, розпочали з цікавої бесіди, під час якої судді поцікавились, що діти знають про суд, як розуміють поняття «справедливість» і як її можна відновити через суд? Між учасниками відбувся активний діалог, який був досить насиченим та змістовним.


Потім другокласникам був продемонстрований мультфільм про суд, знятий в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів». Під час перегляду якого, школярі мали можливість спробувати себе у ролі суддів та висловити свої аргументи щодо шляхів справедливого вирішення спору між казковими героями.


Наприкінці «Уроку справедливості» учні поділилися своїми враженнями, а керівництво закладу висловило подяку та сподівання на подальші зустрічі.
Цей урок став одним із багатьох, що проходять в українських школах та судах в рамках просвітницької акції, започаткованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України у співробітництві з Радою суддів України, за підтримки проекту USAID «Нове правосуддя».

За повідомленням прес-служби суду