Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок чоловікові за викрадення скриньки для збору благодійних коштів на лікування онкохворої дитини

05 грудня 2019, 09:32

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області ухвалив вирок чоловікові, який викрав скриньку з благодійними коштами на лікування дитини

Засуджений І. раніше вже вчиняв злочини, передбачені статтями 185, 187 Кримінального кодексу України.

Під час судового розгляду було встановлено, що чоловік викрав із місцевого магазину «Продтовари» прозору пластикову скриньку громадської організації «Катафєйка», призначену для збору благодійних коштів на лікування дитини.

Скринька стояла на столику біля вікна. Всередині вже знаходилося понад 1700 грн.

Коли чоловік із скринькою в руці йшов до виходу із магазину, його помітили відвідувачі і здійняли крик.

Проте зловмисник утік з місця події та до затримання правоохоронними органами встиг витратити кошти.

У судовому засіданні обвинувачений І. свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю та просив призначити покарання менше меншого. Під час судового засідання на суворості покарання не наполягала й потерпіла.

Під час судового засідання він розповів, що частину грошей встиг витратити, зокрема на повернення боргів. Працівники поліції вилучили під час обшуку 600 грн. решти із викраденої суми.

Обираючи спосіб покарання, суд взяв до уваги обставини скоєння злочину, а саме: заволодіння грошима, які збиралися на лікування дитини, врахував особу обвинуваченого, який був раніше неодноразово судимий та вчинив новий умисний тяжкий корисливий злочин під час ухилення від судового розгляду направлення для відбування покарання у виді обмеження волі.

Суд дійшов висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого без ізоляції від суспільства неможливе.

Громадянина І. визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 186 Кримінального кодексу України, та призначене   покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки чотири місяці.

На підставі статей 71, 72 Кримінального кодексу України остаточне покарання обвинуваченому І. суд призначив за сукупністю вироків шляхом часткового приєднання невідбутої частини покарання, призначеного за вироком суду від 2 жовтня 2018 року, та призначив обвинуваченому І. до відбуття чотири роки п'ять місяців позбавлення волі.

На вирок протягом тридцяти днів з дня проголошення може бути подана апеляційна скарга.

З повним текстом рішення можна буде ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

За повідомленням прес-служби суду