Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваним у вчиненні розбою суд апеляційної інстанції обрав запобіжний захід — тримання під вартою

05 грудня 2019, 12:54

Ухвала Рівненського апеляційного суду діятиме до 20 грудня 2019 року. До цього троє рівнян, 1995, 1997 та 1998 років народження, перебували під цілодобовим домашнім арештом.

Органи досудового розслідування підозрюють трьох молодих людей у вчиненні особливо тяжкого злочину — розбою — на Березнівщині 20 жовтня 2019 року шляхом застосування погроз та зброї із заволодінням тоннами сої, вартістю 300 тисяч гривень.

Усім трьом уже наступного дня було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, вчинений організованою групою), санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років позбавлення волі.  

Березнівський районний суд відмовив у задоволенні клопотань слідчого про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосував до них домашній арешт цілодобово.

Не погодившись із ухвалами місцевого суду, прокуратура оскаржила їх в апеляційному порядку. В апеляційних скаргах прокурор просив скасувати ухвали місцевого суду та постановити нові про обрання підозрюваним запобіжного заходу — тримання під вартою на період досудового розслідування — до 20 грудня 2019 року, без визначення застави.

Захисники підозрюваних заперечували проти задоволення апеляційних скарг прокурора та переконували суд у відсутності в діях своїх підзахисних складу кримінального правопорушення і наполягали на залишенні ухвал Березнівського районного суду без змін.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Рівненського апеляційного суду апеляційні скарги прокурора задовольнила, підозрюваних взято під варту в залі судового засідання.

За повідомленням прес-служби суду