Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд за позовом Держекоінспекції стягнув з підприємця збитки, завдані Національному природному парку «Бузький Гард»

05 грудня 2019, 13:05

Господарський суд Миколаївської області задовольнив позов Державної екологічної інспекції у Миколаївській області про стягнення в бюджет Мигіївської сільської ради Первомайського району Миколаївської області з фізичної особи-підприємця коштів на відшкодування збитків, заподіяних внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки на території природно-заповідного фонду.

Під час проведення рейду та обстеження території Національного природного парку «Бузький Гард» – острову Великий Мигіївський, який належить до природно-заповідного фонду, було встановлено, що підприємець як користувач земельної ділянки здійснив самовільне розміщення дерев’яних наметів, тентів та побутового сміття, порушивши  таким чином  вимоги Закону України «Про природно-заповітний фонд». Про це було складено протокол про адміністративне правопорушення.

Позивач зазначив, що після закінчення строку дії договору та до закінчення рекреаційного сезону підприємець повинен був звільнити територію від тимчасових споруд, наметів та побутового сміття, але не виконав цього.

На землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об’єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням.  

Розглянувши матеріали справи, дослідивши та оцінивши усі подані у справі докази, суд дійшов висновку про доведеність, законність та обґрунтованість заявлених екологічною інспекцією позовних вимог. Позов було задоволено в повному обсязі — суд прийняв рішення про стягнення з порушника в бюджет Мигіївської сільської ради Первомайського району Миколаївської області розмір заподіяної майнової шкоди.

За повідомленням прес-служби суду