Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу закрити: потерпілий, котрому через ревнощі зламали щелепу, відмовився від обвинувачення

05 грудня 2019, 13:47

Полонський районний суд закрив кримінальне провадження щодо обвинуваченого за частиною першою статті 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) через відмову потерпілого від обвинувачення.

«Відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України злочин, передбачений частиною першою статті 122 цього ж Кодексу є злочином середньої тяжкості і згідно зі статті 477 КПК України належить до кримінального провадження у формі приватного обвинувачення. … з урахуванням позиції потерпілого про відмову від обвинувачення, а також М., який визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 122 Кримінального кодексу України, суд приходить до висновку, що клопотання потерпілого слід задовольнити, а кримінальне провадження закрити», – зазначає в ухвалі суддя.  

Події відбулися в ніч на 8 вересня цього року в Полонному біля більярдного клубу: 20-річний місцевий житель вдарив кулаком в голову молодого чоловіка, бо вважав, що той залицявся до його колишньої дівчини.  Медики діагностували у потерпілого переломи кісток черепа та струс головного мозку.

У підготовчому судовому засіданні він подав заяву про відмову підтримувати приватне обвинувачення щодо свого кривдника. Прокурор і обвинувачений проти її задоволення не заперечували.

За повідомленням прес-служби суду